logo

Nieuws VCA Infra

5 mei 2017

Op vrijdag 5 mei is VCA infra gesloten in verband met bevrijdingsdag. De andere feestdagen zoals Koningsdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag zijn wij ook gesloten.
Lees meer

23 mei 2017: Informatiedag voor opleiders VCA

Op 23 mei a.s. organiseert de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) een bijeenkomst voor VCA opleiders.
Lees meer

Nieuw SOG-examen Gasmeten goed van start

Het praktijkexamen SOG-Gasmeten is vernieuwd. Vanaf 1 januari wordt dit examen via de computer aangeboden. De eerste resultaten laten zien dat dit nieuwe examen nauwkeuriger meet of kandidaten voldoende kennis en vaardigheid in huis hebben.
Lees meer

Jeannette Schuddeboom nieuwe manager VCA

Per 1 januari 2017 heeft Jeannette Schuddeboom het stokje van Kees Boonman overgenomen.
Lees meer

Aantal kandidaten SSVV Opleidingengids 2016

In 2016 hebben in totaal 20.379 kandidaten deelgenomen aan een theorie-examen en 22.198 kandidaten aan een praktijkexamen uit de SSVV Opleidingengids C-categorie.
Lees meer

Aantal kandidaten B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU 2016

In 2016 zijn in totaal 182.502 kandidaten geëxamineerd voor een diploma B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.
Lees meer

Nederlandse VCA exameninstellingen in België

Steeds meer exameninstellingen nemen examens af in België. Hierbij wil VCA Infra alle exameninstellingen nogmaals met klem benadrukken dat de examens volgens de hieronder beschreven regels moeten plaatsvinden.
Lees meer

Erkende opleidingscentra SOG

In het eerste kwartaal van 2016 heeft SSVV besloten om de kwaliteit van de SOG-opleiders te borgen middels het verstrekken van een erkenning als Opleidingscentrum SOG.
Lees meer

Jaarlijkse audit Examencentra VCA/SOG

De jaarlijkse audits zijn voor 2016 afgerond. We constateren dat de audits prima zijn verlopen en er geen generieke aandachtspunten zijn gevonden. De examencentra hebben goede opvolging gegeven aan verbeterpunten uit 2015, waarmee de focus verschuift naar specifieke details die per examencentrum kunnen verschillen.
Lees meer