Nieuwe logo’s VCA, VCO en VCU

VCA, VCO en VCU hebben nieuwe logo’s gekregen. De nieuwe logo’s vervangen de oude logo’s, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn.

Aanleiding voor de nieuwe logo’s is de nieuwe huisstijl van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), de eigenaar van het VCA-systeem. Door één stijl te gebruiken voor de SSVV en VCA/VCO/VCU, wordt duidelijk dat eigenaar en systeem bij elkaar horen.

De oude logo’s worden de komende tijd geleidelijk afgeschaft. Deze worden nu nog gebruikt op bijvoorbeeld VCA-diploma’s en -certificaten en bedrijfsmiddelen van gecertificeerde bedrijven, zoals websites en bedrijfsauto’s. Gebruikers moeten de oude logo’s vervangen door de nieuwe logo’s. We raden aan dit te doen op het moment dat een bedrijfsmiddel aan vervanging toe is, om onnodige kosten te voorkomen. De oude logo’s blijven geldig tot 2028, maar het gebruik hiervan wordt niet langer ondersteund.

Gebruik van het logo

De merken VCA, VCO en VCU en de bijbehorende logo’s zijn geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Dit betekent dat niet iedereen de logo’s zomaar mag gebruiken.

  • De voorwaarden voor het gebruik van de logo’s vindt u hier.
  • Op deze pagina kunt u de logo’s downloaden.


VCA Infra
Postbus 1230
3800 BE AMERSFOORT

Tel: 033 – 489 20 73
E-mail: info@vcainfra.nl

Bezoekadres:
VCA Infra
Disketteweg 6
3821 AR AMERSFOORT

Routebeschrijving