Voorbereiding komst QMP On Demand

QMP on Demand is uitgesteld

De migratie naar On Demand die zou duren tot zondagavond 12 januari is stopgezet.
Hierdoor zijn de CBT-examens weer mogelijk vanaf zaterdag 11 januari 2020.

Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 


Update 10 januari 2020

Tot onze spijt moeten we de migratie naar On Demand stopzetten.
Bij het opleveren van de bestanden is Questionmark niet in staat gebleken om de gegevens compleet en in zijn geheel op te leveren. Hierover is intensief gecommuniceerd met Questionmark en uiteindelijk is, na een tweede, niet succesvolle, poging van Questionmark, gezamenlijk geconcludeerd dat het niet realistisch is om te verwachten dat de gegevens op voldoende niveau tijdig (vandaag of morgenochtend 9.00) worden aangeleverd.
Er is daardoor ook te weinig tijd voor ons nog over om te kunnen testen en eventuele fouten te laten herstellen. Hierdoor is het risico van de overgang voor alle klanten te groot geworden.

Update 8 januari 2020

In deze periode zijn er geen CBT examens mogelijk waardoor we ons geheel kunnen focussen op de overgang naar On Demand. We zijn verheugd te melden dat alle bestanden met examenvragen goed zijn aangekomen bij QMP. QMP kan daardoor de vervolgstap zetten met het migreren naar de nieuwe omgeving.  Dit betekent dat we vanaf donderdag intern kunnen testen met de dan gemigreerde omgeving. Gezien de testresultaten van de periode hiervoor verwachten we dat de overgang naar On Demand goed zal verlopen.

Update 19 december 2019

Vlak voor de feestdagen en inmiddels is alles grondig getest en door ons inhoudelijk akkoord bevonden. Oftewel: niets staat de migratie meer in de weg.

En, als u na 13 januari de examens downloadt, ziet u ook dat het logo en de huisstijl van het examen is aangepast aan de officiële SSVV-huisstijl.

We wensen u een goed en voorspoedig 2020 toe!

Update 27 november 2019

Testen is zeer belangrijk! Vooral door de examencentra.
Dankzij grondig testen van een aantal examencentra hebben wij een paar puntjes inmiddels al weten op te lossen. Degene die nog niet heeft getest: DOEN.

Deze issues zien we door het testen niet meer terug na de migratie:

  • Er was een issue met de sleepvragen. Je kon de antwoorden wel slepen, maar het antwoord bleef niet ‘plakken’.
  • Het volgende tussenscherm is aangepast, zodat je ‘direct’ je examen kunt starten. Immers de Secure Browser dient op voorhand geïnstalleerd te staan.

  • Het volgende tussenscherm is aangepast en toont niet meer de zin “Dank u U kunt de veilige beoordeling hebt download. Zodra voltooid, klik op de home-knop in de rechterbenedenhoek om terug te gaan”.

  • Deze wijziging heeft ook invloed op het afsluitscherm. Deze toont nu een zinsnede welke aangeeft dat je kunt uitloggen of de browser kunt afsluiten.

Met een aantal andere suggesties aangaande vertalingen zijn wij nog druk bezig samen met Questionmark. Hierbij moet gedacht worden aan ‘My Dashboard’ en ‘Mijn geplande evaluaties’.

Update 6 november 2019

Achter de schermen zijn de medewerkers van eX:plain al druk bezig met de overgang op QMP on Demand. Om ons voor te bereiden op de start hebben de teams itembeheer en applicatiebeheer in oktober een tweedaagse inhoudelijke training gevolgd. Het doel van deze training was het ervaren van de verschillen tussen het huidige platform en het nieuwe QMP On Demand.

Er verandert namelijk wel het één en ander op het gebied van beheer van de items. Al met al was het een zeer geslaagde training en geeft het stof tot nadenken. Zo moet het nog een vervolg krijgen in het bekijken en aanpassen van interne werkprocessen.